Telefontider: 08 - 12
Ring oss i Sverige 08 5592 4577 Ring oss i Kina +86 21 5081 5377

Om oss

Vilka är vi?
Import Kina är en del av YiYi Consulting AB och fokuserar sig på att rikta service till nordiska företag för import & export från / till Asien.Vårt motto
Import Kinas motto är att ta Kina direkt till er, genom att förenkla era inköp och förbättra era villkor på plats med endast ett samtal ifrån!

Vårt mål

Import Kinas mål är att bli ledande inom import & export till nordiska företag, genom att bistå med allt man behöver från Kina. Det kan vara allt från att besöka fabrik (med översättning), till att lösa komplikationer mellan er och leverantörerna här i Asien.

Vad vi löser
Att vara ekonomiskt stark i Europa betyder sällan att man har ekonomiska muskler som når ända fram till Kina. Vi från Import Kina löser dessa problem kostnadseffektivt där vi fokuserar på att vara i framkant genom vårt starka nätverk med många fabriker.Vad medlemmar kan förvänta sig

Som medlemmar kommer ni få bättre priser och produkter med en bättre service. Men det allra viktigaste som vi ger våra medlemmar är besparing av tid och bekymmer.

Vi ligger steget före
Vi är idag ledande inom vårt område där vi ständigt satsar på att vara i framkant med att utveckla relationer och tekniken hos fabrikerna ni arbetar med.Det betyder att vi strävar mot att vara först med olika tekniker som används i Kina till bra priser. Vi arbetar idag ständigt med fabrikers mekaniker och ingenjörer med produktionsutvecklingen för att få medlemmars produkter att hålla svenska standarder. Det betyder att de skall klara av de nödvändiga certifikaten såsom ISO & CE förtäckningar och att kvalitén uppfyller den senaste tekniken. Vi hittar helt enkelt de mest lämpade fabrikerna åt er i Kina.

Några av våra nyckelpersoner

  jd
Jih-Dar Chen – Management director /VD

Kontakt: jihdar@importkina.se , Tele: +46 8 5592 4577 , Kontor: +86 21 5081 5377, mobil: +8615000884577

Utbildning:

2009 Business Chinese and Chinese commercial law from Shanghai Jiao Tong University

2008 M Se in Business economics and Entrepreneurship from Stockholm University

Bakgrund:

Jih-Dar ‘JD’ Chen är svenskfödd Kines, med rötter från Taiwan och Kina. Han har sedan 2008 arbetat med import  & export mellan Kina och Sverige. Från 2010 har han utvecklat internationella bolag genom att bygga upp struktur och system som är anpassade till väst. Med Import Kina har JD varit med från start och utvecklat affärsmodellerna och har översyn över alla importer som sker. Han har under årens lopp varit i förhandlingar med internationella bolag som Volvo, Lenovo, ZTE, McDonalds m.fl. där det krävts både erfarenhet och kunskap för att vinna det lilla extra övertaget!

 

henry
Henry Chan – Sourcing director/varuförsöjningsansvarig

Kontakt: henry@importkina.se , Tele. Kontor: +86 21 5081 5377

Utbildning

1989 Master Degree in Food Science, University of Texas Tec

1976 Bachelor Degree in Agricultural Chemistry, Taiwan Taida national university of Taiwan

Bakgrund

Henry har varit med Import Kina sedan starten och arbetar framförallt med att utvärdera fabriker. Henry har arbetat i Kina sedan 2009 och har över 20 års arbetslivserfarenhet inom medicinsk forskning från UCLA. Hans fokus är inom kemibranschen och högteknologiska produkter såsom tesla bilkopior till livsmedelsprocessmaskiner.

 

christina
Christina Jiang – Juridisk ansvarig

Kontakt: christina@importkina.se ,Tele. Kontor: +86 21 5081 5377

Utbildning:

2010 Southwestern University of Finance & Economics in China, majoring in English and Chinese law.

Bakgrund

Christina har varit med och utvecklat den juridiska avdelning hos Import Kina sedan starten och har bakgrund som business manager hos IMCPI med ansvar för egen avdelning där hon hanterar avtal och förhandlingar dagligen. Med Import Kina hanterar hon idag att utbilda alla våra anställda med avtal och korrekta översättningar. Hon har fokus inom specifika föremål inom accessoarbranschen där avtal är att prioriteras.

 

Wendy Shao
Wendy Shao – Sourcing consultant & accounting
Kontakt: wendy@importkina.se , Tele. Kontor: +86 21 5081 5377

Utbildning:

2010 M se in business from Hong Kong University

Bakgrund

Wendy har tidigare arbetat som försäljningsansvarig åt fabriker i Changzhou, hos oss ansvarar hon för att hitta lösningar åt svenska medlemmar. Det kan vara allt från OEM till att förhandla, till att ni får garantier och kvaliteförsäkra för att skydda era produkter och pengar. Wendy är mycket noggrann.

star fan
Star Fan – Sourcing consultant & coordinator

Kontakt: star@importkina.se , Tele. Kontor: +86 21 5081 5377

Utbildning:

2010 Business Administration and Finance, Sichuan University

Bakgrund

Har tidigare arbetat inom management med fokus på att hitta leverantörer till kinesiska bolag, med fokus på biltillbehör och maskindelar. Star var först deltidsanställd, men har sedan slutet av 2012 anslutit sig till vår team i Shanghai. Han fokuserar på att koordinera och samla in rapporter för att sedan taktiskt kunna hjälpa våra medlemmar med att optimera kvalitén av produkter ni importerar från Kina.

tobias
Tobias – Teknisk ansvarig
Utbildning: KTH

Bakgrund

Tobias har varit i Kina sedan 2010. Han har sedan starten av Import Kina varit ansvarig för tekniska frågor och systembyggandet.

Steven Xiang
Steven Xiang – Quality Assurance

Kontakt: steven@importkina.se , Tele. Kontor: +86 21 5081 5377

Utbildning:

2009 achieve Intertek Inspector Training certificates
2008 Zhejiang institute mechanical & electrical engineering

Bakgrund

Steven kom till oss under början av 2013 och har framför allt varit med att hitta metoder för att kvalitetsförsäkra våra produkter. Han har tidigare arbetat på CIS och V-trust som båda är bolag som gör kvalitetskontroll åt utländska bolag i Kina.
Hos oss arbetar Steven med att resa till fabrikerna och följa produktionen för att försäkra att era produkter är kvalitetsförsäkrade. Hans specialområde är digitala produkter och maskiner.

Andy Yao
Andy Yao – Quality/Engineer

Kontakt: andy@importkina.se , Tele. Kontor: +86 21 5081 5377

Utbildning:

2008 ASTM and EN71
2006 South China University of Technology, Bachelor in Automation

Bakgrund

Andy har tidigare arbetat på Intertek för att kvalitetsförsäkra produkter åt stora multinationella bolag såsom L’OREAL och Wal-Mart, där han fokuserar sig på att långsiktigt förbättra fabrikens produktionsled och produktkvalitet.
Andy anslöt sig till oss vid mitten av 2014 där han specialiserar sig på mjuka varor såsom kläder och skor samt leksaker med elektriska kretsar.

Luther Lou
Luther Lou – Quality Assurance manager

Kontakt: luther@importkina.se  , Tele. Kontor: +86 21 5081 5377

Utbildning:
2010 AQSIQ (China Import and Export Commodity Inspection and Appraisal agency employees qualifications)
2003 Pingdingshan University College of Education

Bakgrund

Luther har arbetat inom Kvalitetskontroll i över 10 år. Han har varit projektanställd hos oss medan han arbetat åt SGS och TUV till att arbeta inom varuförsörjning.
Luther har sedan början av 2014 varit en del av vårt team och med hans gedigna erfarenhet är han personen ni vill skall undersöka era produkter.
Han ansvarar för hög kvalitetsstandard för våra engelsktalande medlemmar, större delen av tiden bor han i fabrik för att se till att era varor kontrolleras innan export från Kina.
Idag arbetar han främst med granitstenar, give aways, leksaker med belysning och elektronik.

Carol Chang
Carol Chang – Sourcing Consultant
Kontakt: carol@importkina.se , Tele. Kontor: +86 21 5081 5377
Utbildning:2005 Kandidat inom teknik och datavetenskap och kandidat i engelska från Shanxi University of Finance & Economics.

Bakgrund

Carol har arbetat inom import och export sedan 2005. Hennes första arbete gav henne kunskap inom systembyggande för exportbolag, men bytte snabbt riktning till att arbeta som assisterande manager för oljebolag som exportör från Kina till andra länder. Där har kunskap och regelverk varit till stor nytta. Hon har sedan arbetat med kemiska produkter för export från Kina och behöver ni kemilektioner så vet ni vem ni kan vända er till! Carol är en del av vårt team sedan 2014 och arbetar med framförallt konsumtionsprodukter och tekniska produkter.

Håll er uppdaterade inom Kina Import - Följ oss!

VÅRA SENASTE ARTIKLAR

Hur man lyckas med dropshipping
Vi har tidigare beskrivit vad dropshipping är och gått igenom dess för- och nackdelar. När det gäller dropshipping är det mycket som man måste ta hänsyn till och det är lätt att tappa fok
Guide till dropshipping
Dropshipping är en affärsmodell som innebär att en distributör eller tillverkare levererar varor direkt till kund istället för att leverera till företaget som sålt varorna åt kunden. Det kan
Bedrägerier i Kina Del 2 – Fallstudie
I förra delen gick vi igenom hur man undviker bedrägerier i Kina. Nu tänker vi illustrera hur komplicerat det kan vara med att importera från Kina genom att dela med oss av ett fall som drabbade e

FÖLJ VÅRT NYHETSBREV

Håll er uppdaterade om allt som rör import från Kina. Exklusivt innehåll.
Att importera från Kina kan vara mer komplicerat än vad det verkar. Det är inte helt ovanligt att bli lurad eller få undermålig kvalité på sina produkter.
Vi hittar de bästa fabrikerna för er kinaimport

VI HITTAR DE BÄSTA FABRIKERNA FÖR ER KINAIMPORT

Vi tar fram de fabriker som passar bäst in på era kriterier och granskar dem med lupp när det gäller pris, kvalité, service etc.
Vi förbättrar resultatet för er import

VI FÖRBÄTTRAR RESULTATET FÖR ER IMPORT

Vi skapar bra relationer med era kontakter i Kina, förhandlar ner priserna, kontrollerar att allt går rätt till och ser till att alla nödvändiga dokument och licenser finns.
Starta direkt - Vi gör allt arbete åt er!

STARTA DIREKT - VI GÖR ALLT ARBETE ÅT ER!

Ni behöver inte oroa er över massa pappersarbete. Vi har rätt folk på rätt plats och vet vad som krävs för att er import ska bli så framgångsrik som möjligt.