Telefontider: 08 - 12
Ring oss i Sverige 08 5592 4577 Ring oss i Kina +86 21 5081 5377

Avtal – Vad man behöver tänka på vid import från Kina

Avtal – Vad man behöver tänka på vid import från Kina

Avtal med fabriker skall alltid skrivas,  men det finns olika riktlinjer som man bör ta hänsyn till beroende på den typ av produkt som beställs. Som exempel så föreställ er varor som bara skall ha ert märke, antingen på förpackning eller på varan. De kan rimligtvis inte ha samma riktlinjer som mer avancerade varor som t.ex. kanske uppfunnits/förbättrats för era behov och det kan i dessa fall vara viktigt att skydda ert varunamn och varan.  Det är en anledning till att vår expertis och erfarenhet är viktig. Vi vet vilka villkor och regler som gäller för alla möjliga fall.

Alla våra avtal skrivs enligt kinesiska regler, på både engelska och kinesiska. Stora företag som arbetar med OEM eller ODM vet betydelsen av att ha ett välskrivet avtal. Vi hjälper fabrikerna som ni samarbetar med att hitta lösningar och metoder för tillvägagångssätt och sätta pusselbitarna för att åstadkomma bästa resultat.

Vi ingår sekretessavtal efter kinesiska lagregler, vilket gör att fabriken kommer att straffas om de säljer er vara vidare.

 

Exempel där vår expertis varit avgörande vid avtal:

Ett exempel på en produkt som har krävt speciella riktlinjer är en golfboll som är designad för nattetid. Golfbollen innehåller ett litet datachip som aktiveras, vilket får bollen att lysa, när den blir slagen. Det som krävdes för produkten var plats för två batterier, LED-lampor och ett datchip samt stöttåligt format. Det yttre materialet anpassades och skapades med hänsyn till att golfbollen ska flyga och bete sig som en riktig  golfboll.

Det här är checklista för vad vi kollar på vid förhandling och avtal:

  • Produktspecifikationer
  • Kvalitetskrav
  • Definition av defekt produkt
  • Villkor för kompensation av defekta produkter
  • Villkor för kompensation av försenad order
  • Leveransvilkor
  • Specifikation av produktförpackning & exportemballage
  • Krav på produktcertifiering

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/nobmouse/4052848608/in/photostream/

 

Håll er uppdaterade inom Kina Import - Följ oss!

VÅRA SENASTE ARTIKLAR

Hur man lyckas med dropshipping
Vi har tidigare beskrivit vad dropshipping är och gått igenom dess för- och nackdelar. När det gäller dropshipping är det mycket som man måste ta hänsyn till och det är lätt att tappa fok
Guide till dropshipping
Dropshipping är en affärsmodell som innebär att en distributör eller tillverkare levererar varor direkt till kund istället för att leverera till företaget som sålt varorna åt kunden. Det kan
Bedrägerier i Kina Del 2 – Fallstudie
I förra delen gick vi igenom hur man undviker bedrägerier i Kina. Nu tänker vi illustrera hur komplicerat det kan vara med att importera från Kina genom att dela med oss av ett fall som drabbade e

FÖLJ VÅRT NYHETSBREV

Håll er uppdaterade om allt som rör import från Kina. Exklusivt innehåll.
Att importera från Kina kan vara mer komplicerat än vad det verkar. Det är inte helt ovanligt att bli lurad eller få undermålig kvalité på sina produkter.
Vi hittar de bästa fabrikerna för er kinaimport

VI HITTAR DE BÄSTA FABRIKERNA FÖR ER KINAIMPORT

Vi tar fram de fabriker som passar bäst in på era kriterier och granskar dem med lupp när det gäller pris, kvalité, service etc.
Vi förbättrar resultatet för er import

VI FÖRBÄTTRAR RESULTATET FÖR ER IMPORT

Vi skapar bra relationer med era kontakter i Kina, förhandlar ner priserna, kontrollerar att allt går rätt till och ser till att alla nödvändiga dokument och licenser finns.
Starta direkt - Vi gör allt arbete åt er!

STARTA DIREKT - VI GÖR ALLT ARBETE ÅT ER!

Ni behöver inte oroa er över massa pappersarbete. Vi har rätt folk på rätt plats och vet vad som krävs för att er import ska bli så framgångsrik som möjligt.