Telefontider: 08 - 12
Ring oss i Sverige 08 5592 4577 Ring oss i Kina +86 21 5081 5377

Bakgrund till defekta produkter

Bakgrund till defekta produkter

Genom att söka fabriker på olika webbsidor på nätet hittar man oftast en större skara av handelsföretag istället för själva fabriken som i slutändan ska tillverka era produkter. Handelsbolagen lyckas dessutom ge ert företag bättre priser än fabriken för samma produkt. Frågan är hur det fungerar och hur de lyckas med detta?

Främsta anledningen är att de lyckats hitta små workshops som arbetar med liknade produkter för den kinesiska marknaden alternativt att de kopierar från större bolag vilket oftast leder till en sämre produkt. De kan hålla priserna låga för att de har lägre kostnader i både kvalitetskontroll och personal som endast arbetar med att kopiera istället för att utveckla. För den som fokuserar på att importera de billigaste produkterna från Asien kan det oftast sluta med just produkter från sådana fabriker.

Vi från Import Kina har lösningen för er. Många av våra medlemmar köpte tidigare från sådana handelsbolag utan att själva vara medvetna om det, där de ibland även besökt fabriker och med en produktionskedja som fungerar bra. Allt det kan ses som en illusion, för produkterna kom oftast inte från de besökta fabrikerna.

Anledningen är att handelsbolaget visar endast en av deras samarbetspartner men ger produktionen till en mindre fabrik alternativt workshop som oftast ägs av en personer som inte bryr sig lika mycket om kvalitén, vilket material som skall användas och inte heller vilka standarder som skall efterföljas (såsom ISO-förteckningar och BSCI). Det är heller inte ovanligt att fabriken i dessa fall inte håller EU-standard eller har de certifikat som krävs för export men dock finns handelsbolaget där och skaffar de nödvändiga dokument som behövs utan att kontrollera kvalitén och standarden vilket givetvis ökar risken för defekta produkter, enligt köparens kriterier.

Ett annat förekommande scenario är att ni som importör under flera år har gjort mindre beställningar (oftast har ni redan importerat tiotals containrar från samma fabrik) och plötsligt så får ni en leverans där varorna visar sig vara dåliga, sämre än vanligt. 

Vad är bakgrunden till detta?

Oftast beror det på att säljpersonal antingen snart skall lämna företaget (läs handelsbolag enligt vår tidigare beskrivning) och vill maximera deras inkomst genom att hitta alternativ för att få maximal utdelning vilket innebär att de använder fabriker som producerar sämre produkter.

Det kan även bero på att fabriken nyligen har fått beställningar från ett större bolag (eller större ordervärde) och därför inte längre prioriterar er lika högt.

Här är det viktigt att man inte bara har ett bra avtal med fabriken utan även har ett aktivt samarbete där ni som importör behöver bygga relationer med personer med befogenheter för att öka sannolikheten att de ska prioritera er högt och vara måna om att er relation ska vara bra även om de skulle få mer lukrativa avtal från andra.

Här är några exempel som våra medlemmar tidigare har råkat ut för:

Exempel 1: Medlemmen importerade kassaskåp, där deras fabrik fick beställning från Wal-Mart vilket ledde till att medlemmens produktion blev outsourcad (de lät andra stå för tillverkningen) till en mindre workshop. Kvalitén på kassaskåpet gick ner, från att tidigare haft under 2 % defekta enheter, till över 10 % defekta enheter.

Exempel 2: Medlemmen köper nallar från en fabrik som tillverkar kläder. Fabriken köper in bomull och tygmateriel vid olika skeden. Nallarna tillvekas med samma material men med olika kvalité beroende på det partiet tyg som köpts in (Tyget har varierande kvalité vilket leder till att produkterna också varierar något). Slutresultatet är en produkt som kostar några kronor mindre men som i Europa ses som defekta.

Exempel 3: Ett stort företag beställer 10 containrar syntetiskt hår som senare skall ges som present vid försäljning av andra produkter. Fabriken väljer att producera endast två containrar av syntetiskt hår med avtalat material medan den andra delen är av material som ser exakt likadant ut men är brandfarligt.

JD Chen
Foto: http://www.flickr.com/people/7827906@N06

Håll er uppdaterade inom Kina Import - Följ oss!

VÅRA SENASTE ARTIKLAR

Hur man lyckas med dropshipping
Vi har tidigare beskrivit vad dropshipping är och gått igenom dess för- och nackdelar. När det gäller dropshipping är det mycket som man måste ta hänsyn till och det är lätt att tappa fok
Guide till dropshipping
Dropshipping är en affärsmodell som innebär att en distributör eller tillverkare levererar varor direkt till kund istället för att leverera till företaget som sålt varorna åt kunden. Det kan
Bedrägerier i Kina Del 2 – Fallstudie
I förra delen gick vi igenom hur man undviker bedrägerier i Kina. Nu tänker vi illustrera hur komplicerat det kan vara med att importera från Kina genom att dela med oss av ett fall som drabbade e

FÖLJ VÅRT NYHETSBREV

Håll er uppdaterade om allt som rör import från Kina. Exklusivt innehåll.
Att importera från Kina kan vara mer komplicerat än vad det verkar. Det är inte helt ovanligt att bli lurad eller få undermålig kvalité på sina produkter.
Vi hittar de bästa fabrikerna för er kinaimport

VI HITTAR DE BÄSTA FABRIKERNA FÖR ER KINAIMPORT

Vi tar fram de fabriker som passar bäst in på era kriterier och granskar dem med lupp när det gäller pris, kvalité, service etc.
Vi förbättrar resultatet för er import

VI FÖRBÄTTRAR RESULTATET FÖR ER IMPORT

Vi skapar bra relationer med era kontakter i Kina, förhandlar ner priserna, kontrollerar att allt går rätt till och ser till att alla nödvändiga dokument och licenser finns.
Starta direkt - Vi gör allt arbete åt er!

STARTA DIREKT - VI GÖR ALLT ARBETE ÅT ER!

Ni behöver inte oroa er över massa pappersarbete. Vi har rätt folk på rätt plats och vet vad som krävs för att er import ska bli så framgångsrik som möjligt.