Telefontider: 08 - 12
Ring oss i Sverige 08 5592 4577 Ring oss i Kina +86 21 5081 5377

Fallstudie 2: Eldrivna cyklar, tillstånd, OEM och Kinabesök

Nomad cycles
Företag: Nomad
Vad: Eldrivna cyklar, tillstånd, OEM och Kinabesök
Beställningsperiod: Februari – Juni 2013
Ordervärde: 18.000 USD
Process
1. Medlemmen vill starta ett eget märke och behöver speciell hjälp för att importera eldrivna cyklar till Australien.
2. Medlemmen har sedan tidigare på egen hand kollat på två bolag via alibaba.com innan han vände sig till oss. Vi påbörjade då vår varuförsörjning av 14 bolag inom området och meddelade honom våra resultat samt gav en jämförelse mellan de alternativ som fanns i Kina.
3. Medlemmen reser till Kina med hjälp av inbjudan från oss och vi bestämmer oss för att besöka tre av fabrikerna som befinner sig inom samma område.
4. De tre fabrikerna, motsvarar tre olika prisklasser, där de skiljer sig upp till 1000 kronor per cykel. Efter de tre fabriksbesöken sätter vi oss ner i kontoret i Shanghai för att analysera vilken av fabrikerna som passar kundens behov bäst.
5. Vi påbörjar förhandlingar med fabrikerna och börjar skissa kundens logga och placering på cyklarna.
Nomad cycles6. Med konstant kontakt med den utvalda fabriken börjar vi designa medlemmens logga och efter färdiga resultat bekräftar vi med medlemmen alla delar som skall vara med i kontraktet, från modell, handtag, fot pedal, cykelsits, elcykelns funktionalitet, design, hjul, bromsar, belysning, laddare, bromsskydd, stänkskärmar, reflexer och batterimodell.
7. Kunden betalar 30% av den totala kostnaden, med logistik inräknad, samt att vi gör två varukontroller åt kunden.
8. När målningarna kommer ut från fabriken vill medlemmen köpa fler tilläggsprodukter, såsom cykelhjälm och cykelsäckar samt reservdelar. De nya produkterna betalar kunden 100% direkt i och med att volymen är så pass liten att fabriken kräver full betalning. Här lyckats vi förhandla ner priset till 35% av produktens pris, som kunden hittat på en kinesisk webbsida, taobao.com.
9. Vi skickar alla produkter till fabriken och påbörjar en tidig kontroll och ser till att inga fel görs och att loggan framförallt är rätt placerad och modellerna har rätta färger samt för att få fabriken att skynda på med vår beställning samt kontrollera att alla tilläggsprodukter är beställda och korrekt räknade.
Nomad cycles permit10. Vi påbörjade i tidigt stadium att söka efter importtillstånd för cyklarna hos Australiensiska importdepartementet för att inte bli bestraffade vid import.
11. Produkterna blir färdiga och vi gör ett sista besök hos fabriken. Vi hittar ett par småfel som behöver korrigeras, men inga större fel.
12. Under den sista varukontrollen tar vi bilder och tillhandahåller engelsk manual med kundens logga och cykelmodell. Detta bidrar till att kunden kan påbörja försäljning innan cyklarna anländer.
13. Varukontroll rapporteras till medlemmen, som godkänner att varorna kan skickas till Australien och betalar resterande delen av fakturan. Medlemmen påbörjar försäljning.
14. När varorna kommer fram, hjälper vi kunden att förtulla och betala GST (motsvarande moms), och koordinerar att varorna kommer fram till medlemmen.
15. En vecka senare kontaktar vi kunden, som bekräftar att de är nöjda med varorna och att hälften av cyklarna redan har blivit sålda.

Resultat
Nomad CyclesAntalet reservdelar var felräknade och verktyg för cykelmonteringarna var felgjorda. Samt att vissa cyklar var för hårt fastmonterade. Efter den första varukontrollen kunde dessa fel åtgärdas och var absolut värt pengarna för medlemmen sett både till tid och den fortsatta produktionen. Vi såg till att skaffa importtillstånd i god tid så att varorna kan skickas direkt till kunden när de anländer till Sydney och att alla delar var enligt importstandard.

Håll er uppdaterade inom Kina Import - Följ oss!

VÅRA SENASTE ARTIKLAR

Hur man lyckas med dropshipping
Vi har tidigare beskrivit vad dropshipping är och gått igenom dess för- och nackdelar. När det gäller dropshipping är det mycket som man måste ta hänsyn till och det är lätt att tappa fok
Guide till dropshipping
Dropshipping är en affärsmodell som innebär att en distributör eller tillverkare levererar varor direkt till kund istället för att leverera till företaget som sålt varorna åt kunden. Det kan
Bedrägerier i Kina Del 2 – Fallstudie
I förra delen gick vi igenom hur man undviker bedrägerier i Kina. Nu tänker vi illustrera hur komplicerat det kan vara med att importera från Kina genom att dela med oss av ett fall som drabbade e

FÖLJ VÅRT NYHETSBREV

Håll er uppdaterade om allt som rör import från Kina. Exklusivt innehåll.
Att importera från Kina kan vara mer komplicerat än vad det verkar. Det är inte helt ovanligt att bli lurad eller få undermålig kvalité på sina produkter.
Vi hittar de bästa fabrikerna för er kinaimport

VI HITTAR DE BÄSTA FABRIKERNA FÖR ER KINAIMPORT

Vi tar fram de fabriker som passar bäst in på era kriterier och granskar dem med lupp när det gäller pris, kvalité, service etc.
Vi förbättrar resultatet för er import

VI FÖRBÄTTRAR RESULTATET FÖR ER IMPORT

Vi skapar bra relationer med era kontakter i Kina, förhandlar ner priserna, kontrollerar att allt går rätt till och ser till att alla nödvändiga dokument och licenser finns.
Starta direkt - Vi gör allt arbete åt er!

STARTA DIREKT - VI GÖR ALLT ARBETE ÅT ER!

Ni behöver inte oroa er över massa pappersarbete. Vi har rätt folk på rätt plats och vet vad som krävs för att er import ska bli så framgångsrik som möjligt.