Telefontider: 08 - 12
Ring oss i Sverige 08 5592 4577 Ring oss i Kina +86 21 5081 5377

Fallstudie 4: Inbjudan, OEM och AU-certifikat

Företag: Contract mining group
Vad: Inbjudan, OEM och AU certifikat
Beställningsperiod: Mars – Juni 2013
Ordervärde: 55.000 USD
Contract mining group
Inledning
Företaget Contract mining group arbetar inom gruvbranschen, men fick en idé att påbörja ett eget implementföretag. Efter att ha hört om Canton-mässan, behövde de en inbjudan till Kina som vi fixade. Efter mässan behövde de hjälp med att ta sig runt i Kina.

Process

1. Vårt team fick en veckas tid på sig och kom i kontakt med 24 tillverkare inom branschen. Vi jämförde sedan våra resultat med de kunden själv hade varuförsörjt.
2. Vi tog reda på priser och påbörjade med att ta reda på vilka fabriker som hade vilka produkter.
3. Detta gjorde att vi innan mötet med medlemmen kunde skala ner antalet fabriker till de 4 stycken som vi ansåg vara de mest lämpliga.
4. Vi tog tid att göra en granskning och när vi väl träffades bestämde vi oss att besöka 6 fabriker; 2 från kundens sida, som denne träffade på Canton-mässan, 1 som båda kommit i kontakt med och 3 som vi hade hittat.
5. Resultatet efter fabriksbesöken var tydlig. De fyra fabriker som vi hade rekommenderat hade bättre kvalité och var mer organiserade både sett till fabrik och till produktutveckling.
6. Medlemmen bestämde sig för att arbeta med tre av de fabrikerna, varav en av dem var den som vi gemensamt hade hittat.
7. Efter alla fabriksbesök gav vi råd till medlemmen om vad vi ansåg var bra respektive dåligt. Vi påbörjade även att skapa produkter som följer Australiens standard. Vi skissade på design och funktionalitet och vad som skulle läggas till.
8. Det här var en testbeställning, dvs. Över 25 olika produkter. Därför fick vi ta oss an utmaningen att konstruera ett kontrakt som skulle minimera de möjliga defekter som uppkommer vid dessa varor.
9. Vi hjälpte kunden att kommunicera med fabrik angående design och till att konstruera olika dimensioner till varans pris och kvalité.
10. Efter 3 veckors arbete och förhandlingar kunde vi visa medlemmen alla produkter och priser.
11. Vi har därefter gjort 3 kvalitetskontroller.
12. Varorna har skapat god marginal och kunden är redan på väg att göra nya beställningar med oss.

Slutsats
Att besöka fabriken ett par gånger är viktigt för att minska defekter av alla möjliga slag. Även här fick vi arbeta inom ett kort tidsintervall och såg till att kunden blev nöjd. Flertal fel korrigerades inom god tid, främst för att vi hade ett välskrivet kontrakt och god kommunikation med personer i rätt position.

Detta bidrog till att medlemmen kunde sälja sina produkter utan förseningar när varorna kom fram. De behövde dessutom inte vara rädda för att produkterna skulle gå sönder eftersom det enligt konstruktion tillsammans med kvalitetskontroll i princip gjorde dessa stora maskiner ofarliga.

Håll er uppdaterade inom Kina Import - Följ oss!

VÅRA SENASTE ARTIKLAR

Hur man lyckas med dropshipping
Vi har tidigare beskrivit vad dropshipping är och gått igenom dess för- och nackdelar. När det gäller dropshipping är det mycket som man måste ta hänsyn till och det är lätt att tappa fok
Guide till dropshipping
Dropshipping är en affärsmodell som innebär att en distributör eller tillverkare levererar varor direkt till kund istället för att leverera till företaget som sålt varorna åt kunden. Det kan
Bedrägerier i Kina Del 2 – Fallstudie
I förra delen gick vi igenom hur man undviker bedrägerier i Kina. Nu tänker vi illustrera hur komplicerat det kan vara med att importera från Kina genom att dela med oss av ett fall som drabbade e

FÖLJ VÅRT NYHETSBREV

Håll er uppdaterade om allt som rör import från Kina. Exklusivt innehåll.
Att importera från Kina kan vara mer komplicerat än vad det verkar. Det är inte helt ovanligt att bli lurad eller få undermålig kvalité på sina produkter.
Vi hittar de bästa fabrikerna för er kinaimport

VI HITTAR DE BÄSTA FABRIKERNA FÖR ER KINAIMPORT

Vi tar fram de fabriker som passar bäst in på era kriterier och granskar dem med lupp när det gäller pris, kvalité, service etc.
Vi förbättrar resultatet för er import

VI FÖRBÄTTRAR RESULTATET FÖR ER IMPORT

Vi skapar bra relationer med era kontakter i Kina, förhandlar ner priserna, kontrollerar att allt går rätt till och ser till att alla nödvändiga dokument och licenser finns.
Starta direkt - Vi gör allt arbete åt er!

STARTA DIREKT - VI GÖR ALLT ARBETE ÅT ER!

Ni behöver inte oroa er över massa pappersarbete. Vi har rätt folk på rätt plats och vet vad som krävs för att er import ska bli så framgångsrik som möjligt.