Telefontider: 08 - 12
Ring oss i Sverige 08 5592 4577 Ring oss i Kina +86 21 5081 5377

Fallstudie 5: Mobilskal & tillbehör

Mobilskal - importera från kina med importkina.se
Vad: Småbeställning, skräddarsytt och kvalitetskontroll.
Beställningsperiod: Juni – Juli 2013
Ordervärde: 2200 USD
Inledning:
Många enkla produkter såsom mobilskal och dyl. produceras billigast i Kina, främst för att de har tekniken och är snabba på att anpassa sig efter nya produkter.

Grabbarna som kontaktade oss hade hittat en egen leverantör för olika former av mobilskal för ungefär 2.500 USD per kvartal och ca 1500 USD i flygfrakt. Dock hade kvaliten under senaste perioden varit undervärdiga, med högre defekt och felaktiga färger samt komunikationen med leverantöreren blivit sämre. Det bidrog även till att kommande leverans hade fler defekter och den avtalade leveranstiden uteblev. De bestämde sig för att bli medlemmar och få hjälp av oss.

Process
1. De blir medlemmar och skickar detaljer om deras inköp och leverantörskontakter.
2. Vi kontrollerar dessa leverantörer och sorterar ut efter behov. Samtidigt kollar vi efter andra alternativ.
3. Vi kommer överrens att under kommande beställningar göra kvalitetkontroll för halva priset, då felmarginalen under den senaste perioden har varit sviktande.
4. De dåliga fabrikerna byter vi ut och förhandlar ner både priset och skriver avtal som är giltiga i Kina och följer de kinesiska rättsreglerna, vilket oftast är en praxis för serösa leverantörer; ifall de skriver under ett avtal de inte förstår är det oftast något som inte stämmer, så var försiktiga!
5. Vi sätter press på leverantörerna genom samtal och kommunikation med personer med befogenhet och ställer rätta frågor som bidrar till att alla blir bättre på det dem gör åt oss.

Resultat
Den enkla processen, med försiktighet och noggrannhet är anledningen till att våra medlemmar är nöjda med allt vi gör åt dem. Vid behov gör vi det lilla extra, med fabrik om nya produkter och vad som är populärt i den nuvarnade markanden. Nya mobilskal blir alltid aktuella när nya mobiler.
Det extra vi gjorde för medlemmen bidrog till att komma först ut på marknaden, ett exempel är tilläggsprodukter till mobiler och nya trendiga mobilskal som vanliga plastfabriker inte producerar. Dvs, vi följer de trender som passer er hemmamarknad.
Resultatet visade sig att för samma volym men bättre kvalité fick vi ner priset till 2.200 USD, varav vi tog ett arvode på 5% (110 USD) plus att vi gjorde kvalitetskontroll för 120 USD. Fraktpriset fick vi ner 10-20%, med hjälp av de samarbeten vi har, i jämförelse med vad medlemmen betalade tidigare. Att använda oss innebar besparing och försäkring för deras import samt att materialkvalitén ökade och felmarginalen minskade.

Håll er uppdaterade inom Kina Import - Följ oss!

VÅRA SENASTE ARTIKLAR

Hur man lyckas med dropshipping
Vi har tidigare beskrivit vad dropshipping är och gått igenom dess för- och nackdelar. När det gäller dropshipping är det mycket som man måste ta hänsyn till och det är lätt att tappa fok
Guide till dropshipping
Dropshipping är en affärsmodell som innebär att en distributör eller tillverkare levererar varor direkt till kund istället för att leverera till företaget som sålt varorna åt kunden. Det kan
Bedrägerier i Kina Del 2 – Fallstudie
I förra delen gick vi igenom hur man undviker bedrägerier i Kina. Nu tänker vi illustrera hur komplicerat det kan vara med att importera från Kina genom att dela med oss av ett fall som drabbade e

FÖLJ VÅRT NYHETSBREV

Håll er uppdaterade om allt som rör import från Kina. Exklusivt innehåll.
Att importera från Kina kan vara mer komplicerat än vad det verkar. Det är inte helt ovanligt att bli lurad eller få undermålig kvalité på sina produkter.
Vi hittar de bästa fabrikerna för er kinaimport

VI HITTAR DE BÄSTA FABRIKERNA FÖR ER KINAIMPORT

Vi tar fram de fabriker som passar bäst in på era kriterier och granskar dem med lupp när det gäller pris, kvalité, service etc.
Vi förbättrar resultatet för er import

VI FÖRBÄTTRAR RESULTATET FÖR ER IMPORT

Vi skapar bra relationer med era kontakter i Kina, förhandlar ner priserna, kontrollerar att allt går rätt till och ser till att alla nödvändiga dokument och licenser finns.
Starta direkt - Vi gör allt arbete åt er!

STARTA DIREKT - VI GÖR ALLT ARBETE ÅT ER!

Ni behöver inte oroa er över massa pappersarbete. Vi har rätt folk på rätt plats och vet vad som krävs för att er import ska bli så framgångsrik som möjligt.