Telefontider: 08 - 12
Ring oss i Sverige 08 5592 4577 Ring oss i Kina +86 21 5081 5377

Hur blir jag rik på import? – Nyhetsbrev

Hur blir jag rik på import? – Nyhetsbrev

Många skickar oss frågor om import och hur de kan börja tjäna pengar genom att importera. Efter att ha svarat flera, kommer här en kort sammanfattning.

Det handlar främst om att hitta en bra produkt där det finns marginaler att göra vinst på, dock när marknaden ser vilka marginaler det finns på den produkten du har hittat kommer flera att börja importera samma produkt. Så hur bibehåller ni er marknad och hur skyddar ni er från att andra inte börjar konkurrera med er?

Det enkla svaret är att skaffa era fördelar.
Exempel på hur ni kan skaffa er fördelar är följande:

Fördel 1: Era kontakter
Att ha ett stabilt kontaktnätverk är känt sedan tidigare att det skapar konkurrensfördelar och är applicerbar överallt i affärsvärlden, möjligtvis ännu mer när det gäller import. Där är personliga förhållande viktigt (Kinesiska: Guanxi, ?? ), särskilt i Asien och framförallt i Kina. Om fabriken gillar er kommer de att erbjuda förmånliga priser och prioriterar att era produkter är av deras bästa kvalité.

Om de inte gillar er, kommer ni att bli bedragna och / eller bli lågprioriterade och i slutändan leder till högre kostnader än nödvändigt för era produkter. Vi är specialister på att bygga relationer med era fabriker i Kina.

Fördel 2: Er produkt
För att hitta en bra produkt är det viktigt att ni som importör förstår vilken marknad ni vänder er till och vad er produkt fyller för funktion / behov.

Ibland krävs det att ni förhandlar med er leverantör om vilka möjligheter till förbättringar som krävs. Oftast när det kommer till olika affärskulturer så kan svårigheter skapas så det gäller att ni gör den bakläxan som krävs för er produkt och att ni lyckas kommunicera med fabriken hur ni båda tjänar på samarbetet. Dock begränsas man ofta av både tid och kapital samt ibland även fantasin.

Fördel 3: Ert varumärke
När ni väl har ett pålitlig varumärke möjliggör det att ni kan ta ett högre pris. Här handlar det om att registrera det varumärke ni planerar att agera inom. Ett exempel är hur kineserna tjänar pengar på piratmarknaden (eller ”marknaden med legitima kopior” om ert varumärke inte är skyddat) genom att helt enkelt sno kända varumärken.

Fördel 4: Er marknadsföring
När ni börjar, bör ni kalkylera vilken form av marknadsföring som passar er. Efter lyckade undersökningar är det alltid bra att nischa er till ett specifik kundsegment och den metod som är bäst lämpad för att nå ut till dessa. När ni väl har skapat dessa distributionskanaler så har ni bra förutsättningar för att sälja bättre.

Fördel 5: Ert kapital
Med kapital kan man snabbare förhandla till sig bättre priser, där man kan importera större volymer och bygga upp mer avancerade system för distribution.

Fördel 6: Vara uppdaterad
Att allmänt vara insatt och ha koll på hur marknaden ser ut och vara uppdaterad över vad som händer är viktigt. Det ger er bl.a. fördelen att ni kan bättre förutse vad som kan ske i framtiden och även att ni kan ligga ett steg före konkurrenterna när det gäller att ta till sig av nyheter och anpassa sig till eventuella förändringar.

Att importera krävs mycket arbete, erfarenhet och många gånger flera misslyckanden innan man till slut lyckas. Med oss i Kina har ni er bästa partner, som både kan kulturen och arbetar ständigt sida vid sida med er!

JD Chen

Fotokälla: http://pixabay.com/sv/kinesiska-pengar-yuan-mao-15511/

Håll er uppdaterade inom Kina Import - Följ oss!

VÅRA SENASTE ARTIKLAR

Hur man lyckas med dropshipping
Vi har tidigare beskrivit vad dropshipping är och gått igenom dess för- och nackdelar. När det gäller dropshipping är det mycket som man måste ta hänsyn till och det är lätt att tappa fok
Guide till dropshipping
Dropshipping är en affärsmodell som innebär att en distributör eller tillverkare levererar varor direkt till kund istället för att leverera till företaget som sålt varorna åt kunden. Det kan
Bedrägerier i Kina Del 2 – Fallstudie
I förra delen gick vi igenom hur man undviker bedrägerier i Kina. Nu tänker vi illustrera hur komplicerat det kan vara med att importera från Kina genom att dela med oss av ett fall som drabbade e

FÖLJ VÅRT NYHETSBREV

Håll er uppdaterade om allt som rör import från Kina. Exklusivt innehåll.
Att importera från Kina kan vara mer komplicerat än vad det verkar. Det är inte helt ovanligt att bli lurad eller få undermålig kvalité på sina produkter.
Vi hittar de bästa fabrikerna för er kinaimport

VI HITTAR DE BÄSTA FABRIKERNA FÖR ER KINAIMPORT

Vi tar fram de fabriker som passar bäst in på era kriterier och granskar dem med lupp när det gäller pris, kvalité, service etc.
Vi förbättrar resultatet för er import

VI FÖRBÄTTRAR RESULTATET FÖR ER IMPORT

Vi skapar bra relationer med era kontakter i Kina, förhandlar ner priserna, kontrollerar att allt går rätt till och ser till att alla nödvändiga dokument och licenser finns.
Starta direkt - Vi gör allt arbete åt er!

STARTA DIREKT - VI GÖR ALLT ARBETE ÅT ER!

Ni behöver inte oroa er över massa pappersarbete. Vi har rätt folk på rätt plats och vet vad som krävs för att er import ska bli så framgångsrik som möjligt.