Telefontider: 08 - 12
Ring oss i Sverige 08 5592 4577 Ring oss i Kina +86 21 5081 5377

Hur funkar förtullning av era varor?

Hur funkar förtullning av era varor?

Som medlem inom Europeiska Unionen (EU) gäller gemensamma tullbestämmelser och tulltaxa för alla de nuvarande 27 medlemsstaterna. Som importör är det viktigt att skilja på handeln inom EU och utanför EU. Vid import från Kina krävs det att man som importör följer de riktlinjer de har och där krävs det följande:

  • EORI nummer (kopplad till organisationsnumret)
  • Klassificerar er vara (HS nummer, via tullverkets Taric-system)
  • Tillstånd hos myndigheter
  • Lämna tulldeklaration (lämnas när varorna är vid gränsen)
  • Styrkande dokument (Faktura, packlista, fraktsedel, ursprungsintyg, licens mm)
  • Betala avgifter

Vid import är det viktigt att hitta den rätta varukoden för er vara, att rätt tullsats betalas och vid eventuella importrestriktioner måste man ansöka om specifika tillstånd och licenser. Här bär importören ansvaret att det görs rätt.

För den som aldrig gjort importdeklaration tidigare föreslår vi att man kontakter tullverket och lär sig att arbeta med deras deklarationssystem, TID, som man kan göra över Internet.

Vid import av sammanlagt värde under 1500 Kr får man tullfrihet, men det krävs förstås att ni har rätta dokument som styrker detta . Vi ser till att fabrikerna ni arbetar med skickar korrekt information till korrekt person.

Moms

Vid import, betalar man både moms och tull till tillverket och inte till skatteverket, men om ni däremot t.ex. importerar kassaskåp från Spanien som har importerat dessa från Kina, betalar ni då endast moms till skatteverket. Dock har vi erfarenhet att import direkt från fabrik med oss kommer spara kostnader utan att påverka kvalitén samt att ni kommer få bättre insyn direkt från fabrik.

 

Papper från skatteverket och tullverket kan vara knepiga. Med oss slipper ni dessa pappersarbeten, vi gör dem åt er!

Som svenskregistrerat aktiebolag gör vi dessa papper lagligt åt er. Vi betalar moms och tull för er, vilket i slutändan bidrar en liten del till den svenska välfärden. Om ni vill att vi sköter pappersarbeten åt er så gör vi det.

Dessa pappersarbeten är vi kunniga på vilket bidrar till att ni sparar både tid och oro.

Foto: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:US_Navy_061209-N-8148A-067_A_customs_border_clearance_agent_assigned_to_Navy_Customs_Battalion_Romeo_keeps_record_of_each_inspection.jpg

Håll er uppdaterade inom Kina Import - Följ oss!

VÅRA SENASTE ARTIKLAR

Hur man lyckas med dropshipping
Vi har tidigare beskrivit vad dropshipping är och gått igenom dess för- och nackdelar. När det gäller dropshipping är det mycket som man måste ta hänsyn till och det är lätt att tappa fok
Guide till dropshipping
Dropshipping är en affärsmodell som innebär att en distributör eller tillverkare levererar varor direkt till kund istället för att leverera till företaget som sålt varorna åt kunden. Det kan
Bedrägerier i Kina Del 2 – Fallstudie
I förra delen gick vi igenom hur man undviker bedrägerier i Kina. Nu tänker vi illustrera hur komplicerat det kan vara med att importera från Kina genom att dela med oss av ett fall som drabbade e

FÖLJ VÅRT NYHETSBREV

Håll er uppdaterade om allt som rör import från Kina. Exklusivt innehåll.
Att importera från Kina kan vara mer komplicerat än vad det verkar. Det är inte helt ovanligt att bli lurad eller få undermålig kvalité på sina produkter.
Vi hittar de bästa fabrikerna för er kinaimport

VI HITTAR DE BÄSTA FABRIKERNA FÖR ER KINAIMPORT

Vi tar fram de fabriker som passar bäst in på era kriterier och granskar dem med lupp när det gäller pris, kvalité, service etc.
Vi förbättrar resultatet för er import

VI FÖRBÄTTRAR RESULTATET FÖR ER IMPORT

Vi skapar bra relationer med era kontakter i Kina, förhandlar ner priserna, kontrollerar att allt går rätt till och ser till att alla nödvändiga dokument och licenser finns.
Starta direkt - Vi gör allt arbete åt er!

STARTA DIREKT - VI GÖR ALLT ARBETE ÅT ER!

Ni behöver inte oroa er över massa pappersarbete. Vi har rätt folk på rätt plats och vet vad som krävs för att er import ska bli så framgångsrik som möjligt.