Telefontider: 08 - 12
Ring oss i Sverige 08 5592 4577 Ring oss i Kina +86 21 5081 5377

Kvalitetskontroll

Kvalitetskontroll

Erfarna inköpare är medvetna över hur viktigt det är att göra kvalitetskontroller när man köper från Kina. Vi vet vad som krävs för era produkter och de företag ni arbetar med. Vi kontrollerar så att inget går fel, levereras i tid och med rätta metoder!

Varför göra kvalitetskontroll?
Kvalitetskontroll är något som vi anser att alla kunder bör ha gjort innan varorna kan levereras.

Antalet kvalitetskontroller beror på vad som är kostnadseffektivt, vilket bygger på er importvolym. Att missa att göra kvalitetskontroll kan skapa stora kostnadskonsekvenser, även om ni har rätten att returnera varorna om de visar sig vara felaktiga.

 När vi utför våra kvalitetskontroller så tillhandahåller vi bilder på produkterna samt korrekt information, utan manipulation.

A factory that is inspected by Importkina.se

Oftast föreslår vi att vi personligen gör kvalitetskontrollen åt er, men för att eventuellt spara på kostnader har vi personer lokaliserade i alla de större fabriksområdena i Kina som arbetar för oss.

Oavsett vad för produkt ni importerar eller vad fabriken producerar åt er, så gäller det att hitta felen så tidigt som möjligt för att rätta till de eventuella problem och brister som finns.

 

Metoder och standarder som vi använder för kvalitetskontroller:

För kvalitetskontoll använder vi AQL -metoden(Acceptance Quality Level) som standard, med skräddarsydda kontroller vid behov.

Det finns tre former av defekt för konsumentvaror. Som standard  (ISO 2859 Standard) utgår vi från dessa siffror:

1. Kritisk defekt (fyller ej produktens funktion enligt avtal): 0%.

2. Större defekter  (Oftast oacceptabla defekter för konsumenten): 2.5%.

3. Små defekter (Oftast acceptabla defekter för konsumenten): 4.0%.

 

Quality Control - importkina.se

Beroende på antalet produkter och era önskemål så sätter vi olika gränser men generellt sett finns det tre inspektionsnivåer:

Nivå 1: Samplar motsvarande 2-10% av era produkter, motsvarande 1 arbetsdag.

Nivå 2: Samplar 5+% samt gör fabriksgranskning, för att verifiera rätt fabrik.

Nivå 3: Samplar och granskar era fabriker under produktionsprocessen för att spara tid och garantera att det blir färdigt i tid.

Skräddarsydd nivå: QA (Quality Assurance). Med företagsavtal ser vi till att skicka rapporter enligt överrenskommelse och vi blir proffs inom er produkt.

 

Exempel 1

Ett exempel som vi har är från en kund som arbetat med en annan agentfirma,som i sina avtal inte hade skrivit att batterierna och dess laddare skulle ha australiensisk standard då man ansåg att det är naturligt då den skall användas i Australien.

Vid importen bidrog det till att importören fick betala förtullning och straffavgifter samt att han fick varor som han inte kan sälja och färgerna var felaktiga.

Vi tog över kunden och fick fabriken att inse sina fel och ersätta med korrekta varor och efter detta kommer vi vid behov även ta rättsliga åtgärder åt slutkunden.

Denna kund hade dessutom redan gjort varukontroll genom sin tidigare agentfirma, men av någon anledning hade det inte skötts professionellt.

 

Exempel 2

Jewelry - Importkina.seEtt annat exempel är från när vi tog över en brittiskt kund som hade haft kontakt med fabriker för smycken och ville påbörja produktion av deras produkt. De kom i kontakt med oss innan de skulle påbörja massproduktion.

Vi ville förstås ha varuprover på den specifika produkten som skulle skapas.

Produkten visade sig inte hålla önskad standard och fabriken erkände att de troligen inte skulle kunna åstadkomma den efterfrågade kvalitén.

 

 

 

 

Håll er uppdaterade inom Kina Import - Följ oss!

VÅRA SENASTE ARTIKLAR

Hur man lyckas med dropshipping
Vi har tidigare beskrivit vad dropshipping är och gått igenom dess för- och nackdelar. När det gäller dropshipping är det mycket som man måste ta hänsyn till och det är lätt att tappa fok
Guide till dropshipping
Dropshipping är en affärsmodell som innebär att en distributör eller tillverkare levererar varor direkt till kund istället för att leverera till företaget som sålt varorna åt kunden. Det kan
Bedrägerier i Kina Del 2 – Fallstudie
I förra delen gick vi igenom hur man undviker bedrägerier i Kina. Nu tänker vi illustrera hur komplicerat det kan vara med att importera från Kina genom att dela med oss av ett fall som drabbade e

FÖLJ VÅRT NYHETSBREV

Håll er uppdaterade om allt som rör import från Kina. Exklusivt innehåll.
Att importera från Kina kan vara mer komplicerat än vad det verkar. Det är inte helt ovanligt att bli lurad eller få undermålig kvalité på sina produkter.
Vi hittar de bästa fabrikerna för er kinaimport

VI HITTAR DE BÄSTA FABRIKERNA FÖR ER KINAIMPORT

Vi tar fram de fabriker som passar bäst in på era kriterier och granskar dem med lupp när det gäller pris, kvalité, service etc.
Vi förbättrar resultatet för er import

VI FÖRBÄTTRAR RESULTATET FÖR ER IMPORT

Vi skapar bra relationer med era kontakter i Kina, förhandlar ner priserna, kontrollerar att allt går rätt till och ser till att alla nödvändiga dokument och licenser finns.
Starta direkt - Vi gör allt arbete åt er!

STARTA DIREKT - VI GÖR ALLT ARBETE ÅT ER!

Ni behöver inte oroa er över massa pappersarbete. Vi har rätt folk på rätt plats och vet vad som krävs för att er import ska bli så framgångsrik som möjligt.